Ιανουαρίου 31, 2011

Στοπ Καρέ - Θέατρο Άλφα

Η τελευταία παράσταση έλαβε χώρα σήμερα στο θέατρο Άλφα για το θεατρικό έργο "Στοπ Καρέ" με μεγάλη επιτυχία αφού το θέατρο ήταν γεμάτο. 



 Ζουμ στις ψυχές των δημοσιογράφων, των ρεπόρτερ και των φωτορεπόρτερ κάνει με το έργο του «Στοπ καρέ» (πρωτότυπος τίτλος «Τime Stands Still») ο Ντόναλντ Μάργκιουλις, με φόντο τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του Ιράκ.


<<Στοπ Καρέ>> στη ζωή των τεσσάρων ηρώων του έργου: ο εκδότης Ρίτσαρντ ( Γιώργος Παρτσαλάκης), η φωτογράφος Σάρα ( Πέγκυ Τρικαλιώτη ), ο πολεμικός ανταποκριτής Τζέιμς ( Κρατερός Κατσούλης ) και η νεαρή Μάντυ ( Τζένη Θεωνά ). Ολα αρχίζουν όταν η Σάρα επιστρέφει, σοβαρά τραυματισμένη, από το Ιράκ στη Νέα Υόρκη. Ο σύντροφός της (πολεμικός ανταποκριτής) θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές της ψυχής της, έχοντας κοντά τον εκδότη φίλο τους και τη νεαρή κοπέλα που εκφράζει τη θετική πλευρά και αναρωτιέται «αν υπάρχει και κάτι πιο ευχάριστο σε αυτές τις σκοτεινές μέρες που ζούμε». 
Όλοι οι ηθοποιοί υποστήριξαν το ρόλο τους με ιδιαίτερη επιτυχία. Όσον αφορά την  Πέγκυ Τρικαλιώτη είναι ένα πλάσμα που μπαίνει τόσο βαθειά στο ρόλο του έτσι που ο θεατής να μην μπορεί να ξεχωρίσει αν βρίσκεται σε θεατρική αίθουσα ή στο χώρο που αναφέρεται το έργο. Ο Κρατερός. Πρώτη φορά τον είδα και ανακάλυψα ένα σπουδαίο ηθοποιό έτοιμο να υποστηρίξει ακόμη πιο δυνατούς ρόλους. Αυτό το πανέμορφο πλάσμα (...και πανύψηλη!) η Θεωνά, μια έκπληξη για μένα.Ο ρόλος της «ξανθιάς» πήρε σάρκα και οστά με την ερμηνεία της πέρα από τα μηνύματα που βγήκαν μέσα από τις αφελείς της παρεμβάσεις. ρόλος της «ξανθιάς» πήρε σάρκα και οστά με την ερμηνεία της πέρα από τα μηνύματα που βγήκαν μέσα από τις αφελείς της παρεμβάσεις. 
Η Νικαίτη Κοντούρη που ανέλαβε να το σκηνοθετήσει κάνει λόγο για ένα σύγχρονο έργο που «αναρωτιέται και προβληματίζεται για όλα αυτά που ζούμε σήμερα, μέσα από τη ματιά των ρεπόρτερ. Μέσα από γεγονότα και στιγμές που ζουν οι ήρωεςσε πολέμους και βομβαρδισμούς βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν,να αλλοιώνονται. Και αναρωτιούνται για το μέλλον της ανθρωπότητας, νιώθουν ενοχή για την αδυναμία τους να προσφέρουν, ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρουν με τον τρόπο τους τα νέα σε όλον τον κόσμο». 

Με λίγα λόγια. Τέσσερεις σπουδαίοι ηθοποιοί που κοσμούν το ελληνικό θέατρο που υποστήριξαν με σεβασμό το ρόλο που τους ανατέθηκε. Μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: