Ιανουαρίου 24, 2011

"Το Γάλα"

Κοινωνικό του Βασίλη Κατσικονούρη
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Ερμηνεύουν: Άν. Βαγενά, Δ. Πατσής, Β. Παλαιολόγος, Ηλ. Αραβή. Σκην.: Γ. Βάμβουρας (σε μια ιδέα της Άν. Βαγενά).

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων. Το έργο, παίχτηκε για τρεις συνεχείς χρονιές, με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες σχεδόν πόλεις της Ελλάδας. Το έχουν παρακολούθησει πάνω από 100.000 θεατές. Επίσης η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.


Πρόκειται για μία συγκλονιστική παράσταση που καθηλώνει τον θεατή. Εκπληκτικές ερμηνείες και κατάθεση ψυχής από όλους τους ηθοποιούς για ένα θέμα που όλοι έχουμε ακούσει αλλά πολύ λίγα γνωρίζουμε. Ο Δ. Πατσής συγκλονίζει το θεατή αποδίδωντας πειστικότατα με την ερμηνεία του τον απαιτητιτκό ρόλο του σχιζοφρενή Λευτέρη, του μικρού γιού της Ρήνας (Άν. Βαγενά). Αξιοπρεπέστατοι και η υπόλοιποι ηθοποιοί (Παλαιολόγος, Αραβή). Το μεγάλο πλεονέκτημα, όμως, της παράστασης ήταν η καταπληκτική Άννα Βαγενά! Σπαρακτική μάνα που διχάζεται ανάμεσα στα παιδιά της και ζει κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κεντάει στο ρόλο της και συγκλονίζει τους θεατές!


Η μουσική απλά θεσπέσια! Υπέροχα τα σκηνικά του Γ. Βάμβουρα σε βασική ιδέα της Άννας Βαγενά ....Οι θεατές βρίσκονται μέσα στην σκηνή και οχι απο κάτω της... γεγονός που σε τραντάζει και σε κάνει να ζείς απόλυτα την θεατρική εμπειρία.


Η συγκίνηση ρέει αβίαστα και το κοινό μένει στο τέλος με σφιγμένο στομάχι και μάτια δακρυσμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: