Φεβρουαρίου 07, 2011

RoadTrip στην Ανατολική Πελοπόννησο!

Και ήρθε επιτέλους η πολυαναμενόμενη άδεια ...

Ενώ ο "Τάκης" λέει να μαζέψουμε χρήματα γιατί έχουμε οικονομική κρίση , εμείς φωνάζουμε "Δεν νομίζω Τάκη..." και ψάχνουμε διέξοδο ώστε να περάσουμε καλά και να χαλαρώσουμε στην άδεια που καταφέραμε να πάρουμε έστω και με καθυστέρηση... Και έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο "RoadTrip στην Aνατολική Πελοπόννησο"...

Πρώτος σταθμός το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος....


Ο καιρός βροχερός αλλά τίποτα δεν μας σταματάει... Το θέμα άλλωστε είναι η καλή διάθεση και η καλή παρέα..Αφού κάναμε μια βόλτα από την Επίδαυρο, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι καταλήξαμε στην υπέροχη πόλη του Ναυπλίου με τα γραφικά σοκάκια... Μας φιλοξένησε το ξενοδοχείο Βασίλης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Παλαμίδη, προσφέροντας καταπληκτική θέα και του κάστρου και της παραλίας του Ναυπλίου.. Τα δωμάτια πεντακάθαρα, με υπέροχη θέα, η οικοδέσποινα πολύ φιλόξενη και το βασικό στην καλύτερη τιμή, 30€ !!! Ακούς, Τάκη??

Την άλλη μέρα το πρωϊ και ύστερα από μια σύντομη βόλτα στην πόλη του Ναυπλίου και στο Παλαμίδη, πήραμε το δρόμο προς Άστρος Κυνουρίας, Τυρός, Λεωνίδιο, Κοσμάς. Καταπληκτική διαδρομή με πολύ όμορφα γραφικά χωριά. Λίγο κουραστικός ο δρόμος από Λεωνίδιο προς το χωριό Κοσμάς αλλά άξιζε τον κόπο αφού οι εικόνες που βλέπεις σε μαγεύουν..Χαρακτηριστική εικόνα η Ι.Μ. Παναγίας Ελώνας, η οποία με την επιβλητική παρουσία της, προκαλεί το δέος για τους δημιουργούς της..


Τελικός προορισμός η Νεάπολη Λακωνίας και το χωριό Άγιος Γεώργιος. Στο κέντρο της Νεάπολης, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και το λιμάνι της, δεσπόζει το άγαλμα του Λάκωνα θαλασσινού (όχι του Παντελή!)..


Θα επιστρέψω σύντομα σε νέες περιπέτειες...Πάντα υπάρχει μια σοβαρή αφορμή για αποδράσεις, έστω και μικρές...Άλλωστε έρχονται σύντομα και οι Απόκριες ...!! 


1 σχόλιο:

Freed Soul είπε...

stis apokries tha exoume photo apo to arma tou den nomizw taki