Νοεμβρίου 19, 2011

Το μήλο - Θέατρο Αθηνά

Η πρώτη παράσταση που παρακολούθησα φέτος στο θέατρο με εξέπληξε θετικά και για το λόγο αυτό θέλω να κάνω ειδική μνεία. 

Πρόκειται για μια μοντέρνα ελληνική ρομαντική κομεντί πάνω στο αιώνιο θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων και των δύο φύλων. Κλισέ το θέμα, δεν περιμένεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει... Κι όμως ήταν από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω παρακολουθήσει.. Μια παράσταση χωρίς τα ακριβά μεγαλοπρεπή σκηνικά, χωρίς τα φανταχτερά κοστούμια, αλλά με 2 ηθοποιούς που σε έκαναν να ξεχνάς οποιαδήποτε προηγούμενη έλλειψη και να αισθάνεσαι οτι αν υπάρχει ταλέντο αρκεί για να καλύψει όλες τις τρύπες. Εξαιρετική αίσθηση αφήνει η ικανότητα των δύο ηθοποιών να στηρίζουν την ερμηνεία τους αποκλειστικά στην εκφραστικότητα τους και στην παντομίμα λόγω της παντελούς απουσίας αντικειμένων!Ρυθμός, κέφι, χορός, γέλιο μέχρι δακρύων αλλά και συγκίνηση, όλα στη σωστή δοσολογία χωρίς φαμφάρες και υπερβολές.


Ενθουσιάστηκα δε με τον κύριο Τσαλταμπάση για άλλη μια φορά, μιας και όπου τον βλέπω με εκπλήσει ευχάριστα, και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Νομίζω όμως ότι σ'αυτή τη παράσταση είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικός.

Πολύ καλή η Ναταλία Δραγούμη σε έναν κωμικό ρόλο που δεν την έχουμε συνηθίσει αλλά της πάει καταπληκτικά!...και φυσικά ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ !!

Αν θέλετε να ξεσκάσετε και να διασκεδάσετε σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ..
Ευχαριστώ για αυτό που είδα και εύχομαι ότι καλύτερο σε τέτοιες παραστάσεις! Συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές!

Info
Κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη, Στέλιου Παπαδόπουλου
Σκηνοθεσία: Γ. Βάλαρης
Ερμηνεύουν: Ν. Δραγούμη, Θ. Τσαλταμπάσης. Σκην.-κοστ.: Κ. Ζαμάνης. Μουσ.: Ν. Ραμός.

Θέατρο Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
Τηλ.: 2108237330


Παραστάσεις: Βραδ: Κυρ., Δευτ., Τρ. 9 μ.μ.
Εισ.: € 18, κάθε Τρ. € 16, φοιτ.-ανέργων: € 16.
Διάρκεια: 100'

Δεν υπάρχουν σχόλια: